Pre-loader

Uddannelsen

Vil du studere til kosmetolog på Kosmetologskolen CIDESCO?

Uddannelsen på Kosmetologskolen CIDESCO er SU godkendt, som eneste private kosmetolog uddannelse. Der gives supplerende stipendium til dækning af undervisningsafgift. Undervisningen er en vekselvirkning mellem teori og praksis. Teorien er en forudsætning for at forstå de forskellige skønheds- og behandlingsmetoder, samt hvordan produkterne virker. Man skal kende hudens måde at fungere og reagere på, før man ved, hvilken behandling der er den bedste. Vi lægger vægt på, at al teori også kan anvendes i de praktiske fag.

Uddannelsesstart 2021

 • 1. oktober 2021

Uddannelsesstart 2022

 • 1. april 2022
 • 1. oktober 2022

Studietid

Uddannelsen tager 18 måneder fordelt på 12 måneders skoleforløb efterfulgt af 6 måneders praktik på en klinik. Studietiden er opdelt således at der vil være en mix af både teori og praktisk erfaring. Al undervisning er godkendt af CIDESCO, og de standarder og krav som følger her fra.

Der optages hvert halve år 20-26 elever.

.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig uddannelsen digitalt og medbringe eksamensbeviser til samtale eller du kan printe ansøgningen ud og sende den sammen med kopier af eksamensbeviser. Når du har indsendt ansøgningsskemaet samt kopier af eksamensbeviser og eventuelle referencer, vurderer skolens ledelse din ansøgning. Vi anbefaler, at du aflægger skolen et besøg og følger en dags undervisning ( ikke muligt pt, grundet restriktioner omkring Covid-19).  Formålet er at give dig det bedst mulige beslutningsgrundlag, inden du vælger uddannelsen.

Optagelseskrav

Det er som minimum et krav, at man har færdiggjort og bestået Fokeskolens Afgangsprøve eller tilsvarende. Det er en fordel hvis du har taget en gymnasial uddannelse eller har praktiske erfaring fra f.eks en klinik. Når vi modtaget din ansøngning til uddannelsen, vil du blive indkaldt til optagelsessamtale i fald vi vurdere at du levere op til kravene for uddannelsen. 

Efter samtalen, vil du få besked hvorvidt du er optaget på skolen eller ej.

Skulle du have spørgsmål omkring optagelse på skolen, kontakt os endelig på telefon +45 3313 2662 eller på info@kosmetologskolen.dk

Undervisningsplanen

FØRSTE PERIODE 0. – 3. MÅNED

Kosmetologiske fag og discipliner: Apparatlære, års opgave, klientbehandlinger, kropsmassage.
Teoretiske fag: Anatomi, fysiologi, mikrobiologi, fysik, kemi, hudpleje, manicure og make-up.

ANDEN PERIODE 3. – 6 MÅNED

Kosmetologiske fag og discipliner: Apparatlære, års opgave, og discipliner: klientbehandlinger, kropsmassage.
Fagene fra l. periode fortsætter, men med begrænset timetal.
Teoretiske fag: Anatomi, fysiologi, kemi, fysik, hudpleje-teori.

TREDIE PERIODE 6. – 9 MÅNED

Kosmetologiske fag og discipliner: Klientbehandlinger, kropsbehandlinger, speciale.
Teoretiske fag: Bevægelseslære, ernæring, dermatologi, hudpleje-teori, anatomi, fysiologi.

FJERDE PERIODE 9. – 12. MÅNED

Kosmetologiske fag og discipliner: Hudpleje-praktik, praktiske deleksaminer, speciale, eksamensforberedelse.
Teoretiske fag: Plastikkirurgi, avancerede behandlinger, afslutning af fagene fra 3. periode, business, studies og eksamensforberedelse.

Skriftlig – og praktisk eksamen.


FEMTE PERIODE 12. – 18. MÅNED

6 måneders praktikforløb på klinik. Formålet er at kvalificere dig til at drive din egen klinik ved gennem praktisk tilgang til faget, at give dig de nødvendige rutiner og kompetencer indenfor drift af klinik, salg og markedsføring.


AFSLUTNING

Afsluttende eksamen.

Lærerne

Du vil få tilknyttet en af de faste lærere til dit hold, som består af 20-25 elever. Lærerne er udvalgt ud fra deres faglige og pædagogiske kvalifikationer, og de er hele tiden orienteret om det sidste nye inden for kosmetologi og make-up. 

I de kosmetologiske fag underviser kosmetologer med praktisk erfaring. I nogle af de teoretiske fag er der deltidslærere med særlige kvalifikationer f.eks. farmaceuter, læger, dermatologer, ernæringseksperter, plastikkirurger m.m. Dette for at skabe det bedste fundament i læringen, samt sikre den mest opdaterede læring.

Vi lægger vægt på, at al teori også kan anvendes i de praktiske fag.

Uddannelse – praktik

Formålet med din praktikperiode er, at give dig rutiner og praktiske færdigheder indenfor klinikdrift/ detailhandel / distributionsvirksomhed således du opnår den professionelle kosmetologs kompetencer. Du skal erhverve dig viden og forståelse for, hvordan en klinik skal drives i praksis – herunder tilrettelæggelse af arbejde, behandlinger, valg af klinikkens produkter, bestilling af produkter, prissætning af behandlinger og produkter samt markedsføring og salg. Du skal selv være med til at finde dit praktiksted, men skolen hjælper dig, hvis du har problemer. Under praktikopholdet får du løn. Efter du har været i et halvt års praktik i et firma eller på en klinik, skal du til en afsluttende eksamen – herefter får du CIDESCO diploma / Skolens uddannelsesbevis.

Eksamen

Der afholdes skriftlig eksamen i uddannelsens hovedfag. Derudover afholdes praktisk eksamen i alle klassiske/praktiske discipliner. De anvendte karaktersystemer for uddannelsen er 100 skalaen og 7 trins skalaen. Den skriftlige prøve består af 100 spørgsmål, som går på tværs af alle fagene. Det er multiple choice questions, MCQ. For at bestå CIDESCO eksamen skal man opnå et gennemsnit på henholdsvis 70/02 i de eksaminerede fag og discipliner. Til den praktiske prøve skal du udføre alle de klassiske kosmetologiske discipliner: Hårfjerning med voks, kropsmassage, kropsanalyse, kropsbehandling, speciale/årsopgave, hudanalyse, ansigts behandling, farvning af bryn og vipper, makeup, manicure.  Udover eksamenskarakterer gives der en årskarakter i alle fag på grundlag af termins prøver og den enkeltes indsats gennem undervisningsforløbet. Efter de 6 måneders praktik afsluttes hele uddannelsesforløbet med en afsluttende skriftlig eksamen med udgangspunkt i klinikdrift.

Jobmuligheder

 • Kosmetologskolen i København kan give dig en uddannelse med mange og spændende jobmuligheder:
 • Som selvstændig klinikejer.
 • Som ansat i hudpleje- og skønhedsklinikker.
 • I kosmetikbranchen som f.eks. salgskonsulent 
 • I detailbranchens afdelinger for hudpleje, make-up og bodycare m.m.
 • Hos kosmetik-importører, agenter eller producenter.
 • I film og teaterverden, f.eks. som sminkør eller make-up artist (dette kræver i nogle tilfælde ekstra kurser).
 • Eller som underviser.

Jobsikkerhed

Skolen giver dig en målrettet uddannelse med meget gode jobmuligheder bagefter, og der er tilmed stigende efterspørgsel efter kosmetologer i takt med en stigende interesse for skønhed og sundhed blandt både kvinder og mænd.

De seneste års afgangshold viser, at alle som har bestået eksamen og ønsker at arbejde inden for branchen, får job. Statistikken fortæller, at max 1 til 2 elever ud af et hold på 20 ikke arbejder inden for branchen efter endt eksamen.

Årsagen til de gode jobmuligheder er, at branchen kender vores skole som uddannelsen med den højeste faglige standard. Branchen bruger således skolernes job kartotek, når de søger kosmetologer, og almindeligvis er 90-100% af et elevhold fastansat efter endt praktikperiode.

Ansøgningsformular

Link til ansøgningsskema

Ved at afkrydse dette felt, bekræfter jeg at jeg har afgivet data til Kosmetologskolen. Jag afgiver samtykke til at behandle sagen, og videregiver dem ikke til 3.part. Jeg kan ligeså til enhver tid, bede om at mine data bliver slettet hos Kosmetologskolen.

Bestil bøger

Her kan du se hvilke bøger der bruges i undervisningen. Bøgerne er inkluderet i uddannelsesafgiften og derfor behøver de studerende altså IKKE at købe bøgerne inden kursusstart. Klik på en af bøgerne for at gå til bestillingssiden. Alle priser er inkl. moms og ekskl. porto og ekspeditionsgebyr. Länk>>

Kontakt os

Har du nogen spørgsmål, så er du velkommen til at kontakt os via disse oplysninger

info@kosmetologskolen.dk

Book din behandling hos os!

Alle behandlinger udføres af studerende fra Skin Care Academy under vejledning af skolens lærere. Behandlingerne i menuen bliver tilgængelige, når de studerende arbejder sig igennem pensum